Nieuwsbrief

Donderdag 10 maart 2022

Beste ouder(s), verzorger(s),

In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Fusie

Verlof aanvragen

Oekraïne

Bericht van de sportcommissie

Trakteren

Container

 

Fusie

Zoals eerder gemeld zijn we druk bezig met de voorbereidingen van het nieuwe schooljaar. Komende week hebben we voor het eerst een overleg als ‘nieuw team’. Naar verwachting zullen we in april inlichten over de groepen in de nieuwe school. We willen de kinderen van beide scholen met elkaar kennis laten maken door bij verschillende activiteiten al samen op te trekken. Wanneer dit plaatsvindt laten we u dit uiteraard weten.

We zijn ons nog aan het buigen over een nieuwe naam voor de school. Dank voor het enthousiaste meedenken. Het is geen eenvoudige klus. We willen een naam die eer doet aan de visie van de nieuwe school, waarbij we ons criterium dat het een ‘groene’ naam moet zijn ook ter discussie stellen. Voorop staat dat de naam past bij wie wij zijn als school en dit ook uitstraalt. Suggesties naast het ‘groene’ criterium zijn dus ook welkom.

 

Verlof aanvragen

We merken dat het aantal verlofaanvragen toeneemt. Ondanks dat we iedereen een gezellige vakantie of weekend weg gunnen buiten de reguliere vrije dagen, hebben we ons als school te houden aan de wettelijke richtlijnen die hiervoor gelden.

Wanneer u vanwege uw werk niet binnen de reguliere vakanties weg kunt gaan, dient u hiervoor een werkgeversverklaring in te dienen. Bij een eigen bedrijf hebben wij hiervoor een accountantsverklaring nodig dat u een onoverkomelijk bedrijfseconomisch risico lijdt. Meer informatie hierover vindt u op de site van de rijksoverheid.

 

Oekraïne

De oorlog in Oekraïne houdt ons bezig. We merken ook dat kinderen, met name in de midden- en bovenbouw,  hier vragen over stellen. We gaan hier zorgvuldig mee om. In de link onder dit bericht vindt u tips hoe u hier thuis met uw kind over kunt spreken.

 

Bericht van de sportcommissie

In de meivakantie is er een voetbaltoernooi in Alphen aan de Rijn. Bijgaand vindt u de flyer. Vanaf maandag zullen er bij de lokalen van de betreffende groepen inschrijfformulieren komen te hangen. Leuk om als school actief aan mee te doen!

 

Trakteren

Eerder hebben wij een oproep gedaan over het beperken van traktaties tot een lekker tussendoortje. Liefst natuurlijk gezond, maar we begrijpen ook dat een traktatie vooral een klein feestje mag zijn. Wat we steeds vaker zien is dat er naast iets lekkers ook cadeautjes bij worden uitgedeeld. Ondanks de goede intentie erachter, vinden we dit niet de bedoeling van een traktatie. Wij vragen u nogmaals met klem om een traktatie klein te houden en alleen iets uit te delen wat eetbaar is. Zo blijft het voor iedereen haalbaar om te trakteren. Alvast bedankt!

 

Container

Morgen, vrijdag 11 maart, zal er een container geplaatst worden op een parkeerplaats omdat we flink aan het opruimen zijn in de school. Aan het einde van de dag wordt deze weer geleegd. Bent u op de hoogte mocht u net op dat plekje willen staan!

 

Vriendelijke groet, namens ons team,

Martine Schonenberg

information information