Nieuwsbrief

16 februari 2022

Beste ouder(s), verzorger(s),

In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Versoepelingen corona

Naamgeving nieuwe school

Juf Daphne afgestudeerd

 

Versoepelingen corona

Gisteren tijdens de persconferentie zijn versoepelingen meegedeeld. Voor ons als school houdt dit het volgende in:

Vanaf vrijdag 18 februari hoeven we geen rekening meer te houden met cohortering (groepen in de eigen bubbels).

Vanaf vrijdag 25 februari (na de vakantie!):

- Vervalt de mondkapjesplicht in de school. Hierdoor hoeven leerlingen van groep 6, 7, 8 en medewerkers ook op school geen mondkapje meer te dragen. Maar ook ouders die de school binnen komen hoeven geen mondkapje meer op.

- Hoeven medewerkers alsook ouders geen 1,5 meter afstand meer te houden (het mag uiteraard wel).

- Bijeenkomsten kunnen weer worden georganiseerd in de school zonder 1,5 meter afstand.

- Voor de leerlingen van groepen 1 tot en met 3 blijven leerlingen ’s ochtends buiten door de leerkracht ontvangen worden. Leerlingen vanaf groep 4 mogen zelfstandig de school binnen. Na schooltijd halen ouders van kinderen in groep 1/2 hun kind in de klas op. Vanaf groep 3 gaan de leerlingen zelf naar het plein toe.

Ouders zijn na schooltijd weer welkom in de school voor een praatje met de leerkracht, het bewonderen van werk van hun kind of voor andere zaken.

Wat blijft zijn de basisregels:

- Hygiëne maatregelen

- Geen handen schudden

- Met klachten testen en thuisblijven na een positieve test. Wel verandert de tijdsduur. Vanaf 15 februari 2022 hoef je nog maar 5 dagen in plaats van 7 dagen in isolatie (mits 24 uur klachtenvrij).

- Het advies om te blijven (zelf)testen. Leerlingen vanaf groep 6 krijgen tweemaal per week een zelftest mee. Voor leerlingen van lagere groepen zijn ook meer dan voldoende zelftesten beschikbaar. U kunt deze ophalen bij de leerkracht of directie. Wij begrijpen dat een zelftest kostbaar is wanneer het hele gezin meermaals getest moet worden. We bestellen extra testen om u daarin tegemoet te komen. Schroom niet hier gebruik van te maken.

 

Naamgeving nieuwe school

Zoals u eerder heeft kunnen lezen hebben beide medezeggenschapsraden van De Akker en De Populier ingestemd met de fusie. Dit betekent dat we een grote stap dichterbij de officiële fusie zijn. Achter de schermen zijn we hard aan het werk om per nieuwe schooljaar gezamenlijk goed van start te kunnen gaan.

Een van die zaken is het bedenken van een nieuwe naam voor de school. Hierbij vragen we input van leerkrachten, leerlingen en ouders op beide scholen. We denken als team van de nieuwe school aan een naam die past bij de oude namen (Populier en Akker) en die te maken heeft met ‘groen’. Boskoop is het grootste boomkweekgebied ter wereld en geen andere school in de gemeente laat dit terugkomen in zijn naam.

Criteria voor de nieuwe naam zijn dan ook:

- het heeft te maken met ons groene Boskoop (en in het verlengde van De Populier en De Akker)

- het klinkt goed (denk eraan dat wij bijvoorbeeld de telefoon opnemen met ‘Goedemorgen, basisschool ……’)

- het staat goed op papier of website.

Wanneer u ideeën heeft voor nieuwe schoolnaam, kunt u deze delen met de directie via de mail (directie.deakker@degroeiling.nl) of een Topic aan directie.

Na de voorjaarsvakantie zullen wij ons in een ‘naamcommissie’ buigen over de naam voor de nieuwe school. Alvast bedankt voor het meedenken!

 

Juf Daphne afgestudeerd

Gisteren heeft juf Daphne te horen gekregen dat zij is afgestudeerd voor haar master Onderwijswetenschappen, die zij naast haar baan volgde. Wij zijn enorm trots op Daphne voor het behalen van dit prachtige diploma, gefeliciteerd!

 

Vriendelijke groet, namens ons team,

Martine Schonenberg

 

 

information information