Nieuwsbrief

vrijdag 4 februari 2022

Beste ouder(s), verzorger(s), 

In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Corona

Studiedag

Werkzaamheden de Biezen

Corona

We hebben het twee jaar lang relatief rustig gehad als het gaat om grote aantallen besmettingen tegelijk op school. Voor de kerstvakantie hebben we groep 8 in quarantaine moeten plaatsen, verder konden alle groepen naar school blijven komen.

Op dit moment is er sprake van een uitbraak. Dit is een landelijke trend en horen wij ook terug van scholen om ons heen. Veel leerlingen zitten thuis met corona of in afwachting van een test, in sommige groepen missen wij bijna de helft van de kinderen. Veelgehoorde klachten zijn verhoging en misselijkheid, hoofdpijn en keelpijn. Opvallend is dat een eerste zelftest vaak negatief is en een dag later toch positief. Goed om te blijven testen. Deze kunt u op school ook afhalen, wij bestellen er genoeg zodat wij deze ook aan kinderen van lagere groepen kunnen meegeven wanneer dit gewenst is. U kunt deze aanvragen bij de leerkracht of directie. Ze zullen dan met de leerling worden meegegeven. 

Afgelopen twee weken hebben wij zeven besmette medewerkers gehad. Er kon nog een en ander intern worden opgevangen, maar dit ging niet altijd. Groep 1/2 heeft de hele week thuis gezeten, groep 3 een middag en groep 4 vandaag. Wij vinden dit enorm vervelend. De kinderen missen elkaar en onderwijstijd en wij belasten ouders met een hoop geregel. Hopelijk is iedereen straks goed hersteld en kunnen we ons onderwijs weer oppakken met complete groepen én de eigen leerkrachten. 

Wij zeggen het vaker, maar wij waarderen de samenwerking en medewerking van u enorm. Het is fijn om te weten dat u elkaar helpt met de opvang van kinderen en ook de vele beterschapswensen aan zieke medewerkers wordt enorm op prijs gesteld. Ook denkt u mee in oplossingen, waardoor in het geval van groep 3 de leerlingen deze week toch naar school konden komen dankzij een moeder die in het speciaal onderwijs werkzaam is en de groep heeft opgevangen. Hier worden wij blij van!

Studiedag

Komende maandag zijn alle leerlingen vrij, wij hebben als team een studiedag. Thema van de studiedag is ’De balans opmaken’. We gaan het eerste half jaar evalueren en blikken vooruit naar de volgende periode. Ook zullen we verder gaan met het analyseren van de resultaten van de Cito gegevens en hier plannen op maken. 

Werkzaamheden aan de Biezen

In een vorige nieuwsbrief hebben wij u bericht over werkzaamheden aan de Biezen die inmiddels gestart zijn. Deze zorgen voor veel groot werkverkeer in de buurt. Iets om de kinderen alert op te maken. De aannemer van de werkzaamheden heeft posters gemaakt voor de school om kinderen te wijzen op de gevaren van een bouwplaats. Ook hebben wij een ’dode hoek- les’ aangevraagd. Kinderen leren zo aan de hand van een groot voertuig dat naar school komt over de gevaren hiervan. Deze les zal in het voorjaar plaatsvinden. In de bijlage vindt u de posters. U kunt deze thuis met uw kind nog eens bekijken en situaties bespreken. 

 

Vriendelijke groet en alvast een fijn (lang) weekend, namens ons team,

Martine Schonenberg

information information