Nieuwsbrief 21 december '21

Beste ouder(s), verzorger(s),

 

In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Kerstwens

Noodopvang nu en straks

Thuisonderwijs?

Fusieonderzoek 

Werkzaamheden Biezen

 

Kerstwens

De tijd waarin we nu leven laat het belang van samen zien. Op school horen we voorbeelden van ouders die samen de zorg en opvang van kinderen verzorgen. Hierdoor kan het eigen werk doorgaan en is er tevens aandacht voor en gezelligheid met de kinderen. Op school werken leerkrachten, stagiaires en andere medewerkers dagelijks samen aan gezelligheid in de noodopvang en het voorbereiden van goed onderwijs voor na de vakantie. Met elkaar kijken naar wat wél kan, de ander helpen en ruimte geven om daarin keuzes te maken kunnen zorgen voor verlichting.

Deze week werken alle leerkrachten op school, in de noodopvang of thuis, zodat iedereen straks in de vakantie ook echt even ‘uit’ kan staan. Balans lijkt in deze pittige tijden het toverwoord om overeind te blijven en hier proberen we met elkaar ook zorg voor te dragen.

Wij willen u bedanken voor de prettige samenwerking afgelopen jaar. De grote uitdagingen waar we voor stonden leken eenvoudiger, doordat we op uw steun konden rekenen en samen de schouders eronder zetten. Het aantal positieve reacties en bemoedigende woorden die wij van u ontvingen was hartverwarmend.

Wij wensen u en uw naasten fijne feestdagen en een mooi nieuw jaar en zien u graag gezond en wel terug in het nieuwe jaar!

 

Noodopvang nu en straks

In de hal van de school hebben wij maandagochtend de sfeer van een huiskamer gecreëerd voor de leerlingen die deze week in de noodopvang zijn. Met een paar banken, kleden en kussens hebben we hoekjes gemaakt waar kinderen kunnen spelen, tekenen, knutselen, lezen en zo meer. Op deze manier voelt het ook voor hen al een beetje als vakantie. Er worden vakantieactiviteiten ondernomen als spelletjes doen, koekjes bakken, vetbollen maken en veel spelen. Leerkrachten en stagiaires wisselen elkaar in blokken van een tot twee uur af in de noodopvang, waardoor zij daarnaast ook ruimte hebben om voorbereidingen te treffen voor het nieuwe schooljaar en administratie bij te werken.

 

Er is nog veel onzeker over de periode na de vakantie. Wij kijken graag vooruit en bereiden ons voor door het thuisonderwijs te plannen. Ook de noodopvang zal in geval van thuisonderwijs doorgaan. Wij vragen u alvast opvang te organiseren voor na de vakantie wanneer dit nodig is. Ouders met een cruciaal beroep of kwetsbare thuissituatie kunnen een beroep doen op de noodopvang wanneer er geen alternatief is binnen het eigen netwerk. U kunt hiervoor, onder voorbehoud, alvast de dagen doorgeven wanneer u hier gebruik van denkt te maken.

Dit kunt u mailen aan directie.deakker@degroeiling.nl of via een Topic aan Martine. U ontvangt een bevestiging wanneer uw kind(eren) van de opvang gebruik kan maken.

Wanneer u zelf voor opvang kunt zorgen heeft dit uiteraard de voorkeur. In de noodopvang zitten kinderen van alle groepen gemengd, dit vergroot het risico op besmetting. Daarnaast verzorgen de leerkrachten naast noodopvang ook online onderwijs, een kleine groep in de noodopvang zorgt ervoor dat het te organiseren blijft.  

 

Thuisonderwijs?

Wanneer wij thuisonderwijs gaan verzorgen zult u dit horen tijdens de persconferentie na 3 januari en vervolgens van ons in Kwieb.

Uitgangspunt van ons online onderwijs is dat we geplande lessen zo goed mogelijk door laten gaan, zo proberen we achterstanden te beperken. Wij willen het schoolritme vasthouden door de gebruikelijke schooltijden aan te houden. Dit betekent dat we alle leerlingen, met uitzondering van groep 1 en 2, om half negen online willen hebben. Wij verwachten dat zij, net als op normale schooldagen, hebben ontbeten en aangekleed zijn. Leerkrachten verzorgen tussen 8.30 en 14.30 uur een lesprogramma. De hele school heeft op dezelfde tijden pauze, zodat kinderen binnen een gezin samen iets kunnen eten, drinken en ontspannen. Onder voorbehoud zal dit zijn tussen 10.00 en 10.30 uur en tussen 12.00 en 13.00 uur. Leerlingen van groep 1 en 2 hebben ook een aangepast programma. Hier zullen de leerkrachten t.z.t. over communiceren met u.

De basisvakken (lezen, taal en rekenen) staan centraal. Daarnaast besteden de leerkrachten aandacht aan andere vakgebieden. Na evaluatie van de vorige lockdown hebben we geleerd dat we ook tijd willen inruimen voor meer creatieve opdrachten en opdrachten die ook zonder scherm kunnen worden uitgevoerd. Hier zullen wij nu rekening mee houden. Wel zal veelal gevraagd worden de camera aan te laten, voor het contact met elkaar.

Maandag na de vakantie zullen de leerkrachten ’s ochtends materialen klaarleggen. Deze kunnen dan begin van de middag worden afgehaald. Meer informatie hierover ontvangt u later, wanneer thuisonderwijs daadwerkelijk nodig zal zijn. Vanaf dinsdag 11 januari starten wij dan met online lessen.

 

Fusieonderzoek

Afgelopen week heeft een groep ouders van De Populier en De Akker de online ouderavond bijgewoond. De invulling van onderwijs binnen de mogelijk nieuwe school is hierin gedeeld. Deze is vrijdag in een folder meegegeven aan alle oudste leerlingen van een gezin. Deze week zullen wij de folders van leerlingen die afgelopen vrijdag thuis waren per post versturen. Wij zijn trots op de inhoud van de folder en kijken ernaar uit met de gestelde ambities aan het werk te gaan. De digitale versie vindt u ook in de bijlage.  

Maandag 10 januari zal er in Kwieb een ouderraadpleging plaatsvinden. Middels een vraag vanuit de MR en de directie vragen wij u nog eenmaal om input in dit proces. Uw antwoord wordt ter overweging meegenomen voor de Fusie Effect Rapportage. Op 7 februari zal de MR van beide scholen al dan niet instemmen met de voorgenomen fusie.

 

Werkzaamheden Biezen

In de bijlage vindt u informatie over werkzaamheden aan de Biezen. De werkzaamheden zullen voor een lange periode gevolgen hebben voor het verkeer en de veiligheid in de buurt van de school. Goed om alert op te zijn en kennis van te nemen.

 

Wij wensen u nogmaals hele fijne feestdagen en zien iedereen graag gezond en wel terug in de school na de vakantie of anders online!

 

Vriendelijke groet, namens ons team,

Martine Schonenberg

newsletter newsletter