Nieuwsbrief

met o.a. kerstdiner verplaatst

Beste ouder(s), verzorger(s),

 

In deze nieuwsbrief leest u over de volgende onderwerpen: 

Kerstmis

Kerstdiner verplaatst

Kerst(truien)dagen

Corona; wanneer opnieuw testen?

Annuleren toneellessen

Reminder informatieavond

 

Kerstmis & voedselbank

De school is weer omgetoverd in kerstsfeer, met dank aan de OV en meester Frank. We gaan er een gezellige periode van maken.

Vandaag zijn alle groepen gestart met het kerstverhaal van Rian Visser ´De scheve kerstboom`. De boodschap van het verhaal is: er voor elkaar zijn. Een boodschap die wij ook op De Akker willen uitdragen.

Hier sluit ook onze kerstactie bij aan. Wij helpen de voedselbank in Alphen, door aan u en de kinderen te vragen producten (in de bijlage vindt u de lijst nogmaals) mee te nemen en in de aanwezige kratten op school te doen.

Om het verhaal te ondersteunen krijgen alle kinderen deze dag een eigen Conica (kerstboompje). Deze mogen zij naar eigen idee versieren. Voor de boompjes willen wij Leon van Lint en Marcel Brand heel hartelijk bedanken!

 

Kerstdiner verplaatst

Het kerstdiner van donderdagavond 23 december gaat niet door. Wij vinden het onverantwoord om ondanks de ‘avondlockdown’ als school te zorgen voor verplaatsingen na dit tijdstip. Als alternatief organiseren wij met de groepen een gezellige kerstlunch op vrijdag 17 december. Komende vrijdag wordt in Kwieb een inschrijflijst gedeeld waarop u kunt intekenen wat er naar school wordt meegenomen.

 

Kerst(truien)dagen

Dinsdag 14 en woensdag 15 december vinden we het leuk als de kinderen in kersttrui of met kerstmuts o.i.d. naar school komen. Tijdens deze dagen maken wij met de groep een kerstfilmpje voor het open podium. Iedere groep verzorgt een optreden dat we filmen. In de groepen zullen we deze voorstelling bekijken, nu we in de eigen bubbels blijven. Het filmpje zal ook met u gedeeld worden via Kwieb.

 

Corona; wanneer opnieuw testen?

Kinderen die milde klachten hebben die passen bij corona, kunnen zich thuis testen met een zelftest. Onder milde klachten wordt verstaan: snotterig zijn, een loopneus, niesen, af en toe hoesten, een rauwe keel en verhoging tot 38 graden. Wanneer deze thuistest negatief is mag een kind naar school. Een veel gestelde vraag is ‘Wanneer moet ik mijn kind nogmaals testen? Hoe lang geldt die negatieve uitslag?’. Antwoord van de GGD hierop is dat wanneer de klachten waardoor het kind in eerste instantie is getest verergeren (bijvoorbeeld af en toe hoesten wordt vaak hoesten of een rauwe keel wordt keelpijn) en/of wanneer er klachten bijkomen (bijvoorbeeld wanneer een kind eerst alleen snotterig was en nu ook gaat hoesten) dan moet je opnieuw testen, omdat de uitslag niet meer betrouwbaar is, er is een nieuwe situatie ontstaan.

 

Annuleren toneellessen

Vanwege de aangescherpte maatregelen komen de toneellessen die deze weken zouden plaatsvinden te vervallen. Wij proberen deze te verplaatsen naar januari of later, wanneer dit weer mogelijk is en veilig kan plaatsvinden.

 

Reminder informatieavond

Op donderdag 16 december zal een online ouderavond zijn over het fusieproces. Het is de derde en laatste in de reeks informatieavonden voor ouders. Wanneer u hierbij wilt zijn kunt u zich aanmelden bij de directie, Martine, door uw mailadres door te geven. U ontvangt dan voor 16 december een link om online bij de ouderavond aanwezig te zijn.

 

Vriendelijke groet, namens ons team,

Martine Schonenberg

 

 

newsletter newsletter