Nieuwsbrief

mét aangepast testbeleid

Beste ouder(s), verzorger(s),

In dit bericht delen we de volgende berichten met u:

Sinterklaasviering

Aangepast testadvies

Fysio op school

 

Sinterklaasviering

Wat een mooie ochtend was het op school; Sinterklaas kwam aan op de trekker! Ozosnel (zijn paard) is nog zoek, dus had Sinterklaas een vriendelijke tuinder bereid gevonden hem met de trekker naar school te brengen. De kinderen stonden helemaal te glimmen, zo mooi vonden zij het!

Binnen hebben de groepen 1/2 en vervolgens 3 en 4 een bezoek gebracht aan Sinterklaas in de speelzaal. Daar hebben ze gezongen, dansjes gedaan en andere optredens verzorgd voor Sinterklaas en de Pieten.

De midden- en bovenbouwgroepen hebben een gezellige ochtend gehad door het bewonderen van alle surprises die met veel liefde thuis in elkaar waren geknutseld. De foto’s van de groepen volgen ongetwijfeld in de Kwieb app bij de eigen groep.

 

Aangepast testbeleid; zelftest bij milde klachten

Gisteren vernamen wij een nieuw testadvies van de overheid. Hieronder lichten wij het toe. Wij zijn blij dat leerlingen op deze manier makkelijker kunnen blijven deelnemen aan school (voor een GGD test ben je al snel 3 dagen afwezig; afspraak maken, testmoment en wachten op de uitslag). Anderzijds vinden we het wel iets spannend. Tot nu toe werd ons door de GGD steeds op het hart gedrukt dat een zelftest niet betrouwbaar was bij milde klachten. Uiteraard vertrouwen wij op het advies van deskundigen en zullen ook dit beleid weer zorgvuldig naleven, met de medewerking van u als ouders.

 

Gebruik van zelftesten bij milde klachten

Vanaf maandag 6 december kunnen leerlingen en onderwijspersoneel met milde coronaklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, lichte keelpijn, af en toe hoesten en verhoging tot 38 graden) met een negatieve zelftest naar school.

Een zelftest is niet afdoende bij ernstige klachten zoals koorts, benauwdheid en aanhoudend hoesten.

Bij een positieve zelftest is testen bij de GGD nog steeds nodig. Bij aanhoudende klachten is het belangrijk om de volgende dag opnieuw een zelftest te doen. Als klachten veranderen, verergeren of er sprake is van verlies van reuk of smaak is het nodig een test te laten doen bij de GGD.

 

Daarnaast geldt nu het volgende:

- Kinderen die recent (binnen 8 weken na de positieve test) zijn hersteld van een corona-infectie mogen met milde klachten naar school en hoeven niet opnieuw getest te worden.

- Kinderen met bekende chronische luchtwegklachten, astma of hooikoorts zonder koorts en/of benauwdheid, mogen met milde klachten naar school. 

- Kinderen die niet getest worden blijven thuis totdat zij 24 uur volledig klachtenvrij zijn. Als het kind aanhoudende milde klachten heeft, mag het weer naar school 7 dagen nadat de klachten zijn begonnen, tenzij er nog een quarantaineadvies geldt vanuit het bron- en contactonderzoek van de GGD.

 

In geval van quarantaine

De leerlingen of onderwijspersoneel die in quarantaine zitten omdat ze in contact zijn geweest met een positief getest persoon, laten zich na vijf dagen testen bij de GGD. Een zelftest is daarvoor niet geschikt. Bij een negatieve GGD-test kunnen ook zij weer naar school.

 

Fysio op school

Onze intern begeleider, Helen de groot, is een samenwerking gestart voor ons als school met Fysio Topfit. In de bijlage stellen zij zich aan u voor en kunt u meer over deze samenwerking lezen.

 

Fijn Sinterklaasweekend en tot volgende week.

 

Vriendelijke groet, namens ons team,

Martine Schonenberg

 

 

newsletter newsletter