Groep 7 in de krant

Beste ouder(s), verzorger(s),

Aanstaande woensdag komt De Akker in de Gouwe Koerier. Ze zijn een rubriek gestart om ’positieve verhalen rondom de coronatijd’ te vertellen. 

Wij werden hier vandaag over gebeld. Enthousiast heb ik verteld over de verbinding en betrokkenheid tussen ouders en school, ook als het gaat om corona. Dat we, ondanks mogelijke frustraties, eigenlijk altijd samen optrekken in het zoeken naar mogelijkheden en oplossingen. Dat wij heel blij zijn met uw steun en begrip.

Vanmorgen kwamen nagenoeg alle leerlingen vanaf groep 6 binnen met een mondkapje. De bestelling wasbare mondkapjes voor school is onderweg, fijn dat de kinderen er zelf een mee hadden gebracht. Slechts drie leerlingen waren het vergeten, gelukkig had conciërge Frank voor een extra doos gezorgd. 

In groep 7 staat juf Mirjam elke maandag en dinsdag vanwege zwangerschapsverlof van juf Inez. Mirjam behoort tot een risicogroep. In de klas ontstond vanmorgen een gesprek over het omgaan met de mondkapjes in de gang. De leerlingen kwamen zelf met een initiatief; ze wilden juf Mirjam helpen en stelden voor om tijdens de individuele uitleg (als Mirjam van dichtbij een leerling helpt) een mondkapje op te zetten om haar te beschermen. Iets waar Mirjam heel blij van werd. Er werd afgesproken dat het, net als het dragen van de mondkapjes in de gang, geen verplichting is. Je kunt hier wel een ander mee helpen. 

Ik vertelde dit ook aan de journaliste aan de telefoon die zo geraakt werd door het verhaal dat ze vanmiddag meteen een interview heeft gehouden met de klas en foto’s heeft gemaakt (uiteraard hebben we de AVG in de gaten gehouden). 

We zijn benieuwd naar het verhaal en zijn trots op het eigen initiatief van deze groep. Klaarstaan voor elkaar en het samen doen; een mooier voorbeeld had ik niet kunnen bedenken!

 

Vriendelijke groet, namens ons team,

Martine Schonenberg

schoolphotographer schoolphotographer