Corona aanscherpingen

27 november 2021

Beste ouder(s), verzorger(s),

Wij zijn blij dat de school open kan blijven! De overheid heeft hier wel extra maatregelen aan verbonden. Deze maatregelen helpen om de basisscholen open te houden en het aantal besmettingen zo beperkt mogelijk te laten zijn.

Via dit bericht informeren wij u over de maatregelen. Een enkele richtlijn is nieuw, de meeste hadden wij al afgesproken op school. Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

- Kinderen blijven bij milde klachten (ook bij snottebellen) thuis.

- Kinderen blijven thuis en laten zich testen als zij nauw contact hadden met iemand met corona.

- Leerlingen komen zoveel mogelijk zelf naar school. Bij jonge kinderen is dit natuurlijk niet mogelijk, zij worden dan door één ouder/verzorger naar school gebracht. Ouders houden hierbij afstand van elkaar én van de leerkracht. Voor een gesprek vragen wij u een aparte afspraak te maken.

- Het dringende advies voor leerlingen in de bovenbouw (groep 6 t/m 8) is om twee keer per week een zelftest te doen. Dit geldt zowel leerlingen die immuun of niet immuun zijn. De zelftests zijn besteld. Wij kunnen niet aangeven wanneer deze geleverd worden. Dit kan best nog even duren gezien het grote aantal scholen in het land. Wanneer er zelftesten beschikbaar zijn, berichten wij u hierover. We gaan geen zelftesten afnemen op school, maar geven deze mee aan de leerlingen vanaf groep 6.

- Wij adviseren dringend om de leerlingen vanaf groep 6 een mondkapje te laten dragen in de gangen. Alle medewerkers op school zullen in de gangen ook een mondkapje dragen. Wij hebben voor alle leerlingen vanaf groep 6 een wasbaar mondkapje besteld van katoen met verstelbare lussen. Hopelijk komen deze van de week binnen. Tot die tijd vragen wij u een mondkapje van thuis mee te geven.

- Wij zijn terughoudend met ouders en andere volwassenen in de school. Vergaderingen en oudergesprekken vinden weer online plaats.

- Gespreid naar binnen gaan en bubbels. Wij hebben een gebouw met drie ingangen waardoor wij al gespreid de school binnen komen. De leerkrachten van groep 1 tot en met 3 wachten buiten hun groep op (zoals zij dit nu al doen). Groep 4 tot en met 8 gaat ’s ochtends direct naar de eigen klas. De leerkrachten ontvangen de leerlingen binnen en begeleiden het rustig lopen in de gangen.

- Positieve testuitslagen (van zowel een thuistest als GGD test) graag doorgeven aan Martine (directie) via een Topic, mail of telefonisch. Op deze manier houden wij zicht op de situatie in de hele school. Ook voor vragen of opmerkingen verwijzen wij u naar Martine.

- We ventileren extra in de school. Het kan hierdoor fris zijn. Het is fijn wanneer kinderen een lekker warme trui of vest dragen wanneer ze het snel koud hebben. Ook zorgen we voor extra hygiëne maatregelen. 

De maatregelen kunnen bij u tot vragen leiden. Misschien bent u het er niet mee eens. Wij doen als team ons uiterste best het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden. Zodat uw kind gewoon naar school kan en onze leerkrachten zo veilig mogelijk kunnen werken. Wij hebben hierbij de kaders van de overheid te volgen.

Samen gaan wij er in de komende weken met Sinterklaas en Kerst een fijne tijd van maken. Ons streven is om het onderwijs zoveel mogelijk door te laten gaan. Zodra er veranderingen zijn in de maatregelen, informeren wij u opnieuw.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 

Vriendelijke groet, namens ons team,

Martine Schonenberg

 

corona corona