Nieuwsbericht

Met wijziging ouderavond 1 december!

Beste ouder(s), verzorger(s),

Het zijn onrustige tijden waarin we leven. Er heerst veel onzekerheid die gepaard gaat met allerlei emoties. In Amerika vieren ze deze week Thanksgiving, een mooie traditie die ik een aantal jaren geleden in New York van dichtbij heb mogen meemaken. Met alle uitdagingen die deze periode ons biedt, zou je bijna vergeten dat je ook ergens dankbaar voor kunt zijn.

Op deze plek wil ik de leerkrachten en andere medewerkers bedanken die zich dagelijks inzetten voor goed onderwijs aan uw kind(eren), die flexibel zijn en meedenken in oplossingen en mogelijkheden. Wat een fijn team om mee te mogen werken. Dat geeft energie!

U, de ouders, bedank ik voor het supporten van ons team, voor het geven van eerlijke feedback, complimenten, het delen van frustraties én het meedenken in oplossingen. Fijn dat wij van u horen, dat vervaagt de verplichte afstand die we moeten houden een beetje.

Onze leerlingen ben ik ook dankbaar; wat is het genieten om door de school te lopen en een kijkje te nemen in iedere klas. De betrokkenheid van leerlingen bij de les én bij elkaar is mooi om te zien. Een voorbeeld daarvan is de verbondenheid van leerlingen uit groep 8 na de heftige gebeurtenis waarbij een klasgenoot met ambulance werd weggevoerd. De onderlinge steun en de ruimte om jezelf te mogen zijn was hartverwarmend om te zien.

Naast dankbaarheid is het ook helemaal prima en logisch te balen van alle maatregelen, gedoe en onzekerheid die een bepaald virus nu met zich meebrengt. In dit bericht zult u dit niet terugvinden omdat wij hier al vaker dan ons lief is over berichten.  

 

In dit nieuwsbericht de volgende onderwerpen:

Ouderavond fusieonderzoek verplaatst

Invallers

Voedselbank Kerstmis

Toneellessen Jeugdtheaterhuis

 

Ouderavond fusieonderzoek verplaatst

De geplande derde ouderavond over het fusieonderzoek verplaatsen wij van woensdag 1 naar donderdag 16 december om 19.30 uur.

We werken hard aan ’de finale’; het clusteren en concretiseren van de opbrengsten uit de werkgroepen. We zijn hiermee al ver, er ontstaan mooie beelden, maar we vinden het nog nét niet voldoende af om nu te presenteren.

De derde ouderavond op donderdag 16 december zal online plaatsvinden via Teams. Wanneer u hierbij wilt zijn, kunt u zich aanmelden door uiterlijk 14 december uw mailadres door te geven aan de directeur van uw school. Via uw mailadres ontvangt u een link om deze avond in te loggen.

Graag tot donderdag 16 december!

 

Invallers

Afgelopen weken hebben wij steeds vaker een beroep moeten doen op invalleerkrachten. Dit komt door afwezigheid van leerkrachten bij ziekte of een opleidingsdag. Wij werken nauw samen met RTC Cella, die voor ons en andere besturen in de regio invallers organiseert.

Wij prijzen ons gelukkig dat onze langdurige vervangingen zijn ingevuld (zwangerschapsverlof juf Inez in groep 7 en afwezigheid juf Lydia in verband met operatie in groep 4). Hierin ook mijn dank aan de duo collega’s; juf Daphne en juf Renée die hun werkdagen hebben geruild en soms extra werken.

Bij ziekte is er ook regelmatig een interne oplossing gevonden door een leerkracht die op een vrije dag toch komt werken om te voorkomen dat een groep naar huis wordt gestuurd. Dit is niet altijd mogelijk én wenselijk. Ook leerkrachten hebben hun oplaadmomenten nodig en maken bewust de keuze om parttime te werken.

Deze week is het voor het eerst voorgekomen dat we een groep twee dagen naar huis hebben moeten sturen, omdat er geen vervanging beschikbaar was. De groep heeft thuisonderwijs gevolgd, waarbij ze twee keer per dag een uur werden begeleid door juf Lydia (heel fijn dat dit mogelijk was!).

We beseffen dat we een beroep doen op ouders wanneer kinderen thuis worden gehouden als er geen leerkracht is. ‘Wordt een probleem van school nu niet ons probleem?’ vroeg een ouder terecht. Het is in ieder geval een gezamenlijk probleem. Als school willen wij niets liever dan de leerlingen in de klas te hebben met een goede leerkracht. Wanneer we geen leerkracht hebben, doen we ons uiterste best er een te vinden. Lukt dit niet, kiezen we ervoor in het uiterste geval een groep naar huis te sturen. Omdat wij onderwijs verzorgen op school en geen opvang zijn. Wanneer we telkens een groep over andere klassen zouden verdelen, staat het onderwijs in twee groepen onder druk. Want lesgeven aan je eigen groep plús aan leerlingen van je collega is geen eenvoudige opgave en dan hebben we het nog niet over de ruimte in een lokaal die we daarvoor missen om dit ‘veilig’ te doen.

Het is fijn wanneer u, net als op school, thuis ook een noodplan heeft om uw kind op te kunnen vangen wanneer er thuisonderwijs nodig is. Maak hiervan naast uw eigen netwerk familie en vrienden, ook gebruik van elkaar; ouders van klasgenootjes. Samen zit je in hetzelfde ongelukkige schuitje op dat moment. In de lockdown periode waren er voorbeelden op onze school van ouders die met elkaar een schema hadden om verspreid over de week elkaars kinderen op te vangen.

Wij verwachten dat ouders zich zelf maximaal voor inspannen om iets te regelen voor hun kind. Lukt er écht niets en kan een kind bij niemand terecht, dan denken wij hier uiteraard graag in mee met u.

Laten we met elkaar wensen dat het zelden voorkomt dat we een groep niet op school kunnen opvangen en tegelijk beseffen dat het een realiteit is waar we in deze periode mee te maken hebben. Door hierin samen te zoeken naar oplossingen hopen we niemand het gevoel te geven hier alleen in te staan.

 

Voedselbank Kerstmis

Rond de kerstperiode willen wij de Voedselbank Alphen helpen. In de week van 6 tot 10 december zullen er op school lege kratten staan die u kunt vullen met voedingsmiddelen. Deze worden verdeeld onder gezinnen voor wie een volle boodschappentas niet vanzelfsprekend is. In de bijlage vindt u informatie van de Voedselbank plus een lijst met voedingsmiddelen die zij op prijs zouden stellen.

Alvast dank voor uw medewerking!

 

Toneellessen Jeugdtheaterhuis

In de week van 6 en 13 december zullen alle groepen twee toneellessen krijgen van een docente van het Jeugdtheaterhuis. Wij vinden het belangrijk om een breed aanbod te bieden waarin kinderen van andere vakgebieden leren en mogelijke interesses en talenten ontdekken bij zichzelf.

In het nieuwe jaar zullen we weer starten met een Schooltoneelclub. Meer informatie hierover volgt op een later moment.

 

Vriendelijke groet, namens ons team,

Martine Schonenberg

newsletter newsletter