Nieuwsberichten

Beste ouder(s), verzorger(s),

Voor u hebben wij de volgende nieuwsberichten:

Afwezigheid juf Lydia

Studiedagen

Corona

Ouderavond fusie 1 december

 

Afwezigheid juf Lydia

Vanmorgen zijn de ouders van groep 4 geïnformeerd dat juf Lydia vanaf 29 november gedurende langere tijd afwezig zal zijn. Juf Lydia heeft al enige tijd last van haar nek en na recent onderzoek blijkt dit een hernia te zijn waarbij een acute operatie noodzakelijk is. Het herstel van Lydia zal hierna op zijn minst zes weken duren voordat ze werkzaamheden kan gaan opstarten. Het zal u niet verbazen dat dit bericht een schok was voor Lydia zelf en wij haar op school uiteraard ook enorm gaan missen, zeker in de decembermaand waar zij altijd zo van geniet.

Momenteel ben ik druk in gesprek met personeelszaken en de invalpool om een geschikte vervanger te vinden voor langere tijd. Dit is een uitdaging, ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken.

Wij wensen Lydia alvast heel veel sterkte met haar herstel en hopen haar snel weer gezond terug te zien!

 

Studiedagen

Komende vrijdag en maandag zijn alle leerlingen vrij en hebben wij twee studiedagen. Op vrijdag gaan wij samen met het team van De Populier een verdiepingsslag maken op gebied van het fusieonderzoek. ’s Middags hebben we het over talenten van leerlingen én leerkrachten. Maandag gaan we in gesprek over goed rekenonderwijs en over het tussentijds volgen van leerlingen en aansluiten bij onderwijsbehoeften. Ook is er ruimte voor intern overleg en gezamenlijke werktijd met collega’s. We kijken ernaar uit even stil te kunnen staan als team bij onze ontwikkeling.

 

Corona

Hoe graag we ook willen, we zijn er nog niet vanaf. In de school verandert er niets aan de maatregelen. Wel zijn we ons bewust van de afstand die we onderling houden als volwassenen. Leerlingen van de onderbouw worden buiten opgehaald door ouders, natuurlijk is het mogelijk om binnen een kijkje te nemen in de klas al u dit bij de leerkracht aangeeft.

Leerkrachten met corona gerelateerde klachten laten zich ’s ochtends bij een speciale snelteststraat in Gouda testen en ook hebben we weer een flinke voorraad zelftesten besteld.

Op scholen om ons heen neemt het aantal besmettingen onder leerlingen en personeel dramatisch toe en worden groepen naar huis gestuurd. Gelukkig is dit bij ons nog niet het geval (afkloppen), we houden er rekening mee dat dit zomaar anders kan zijn. Vervanging is momenteel lastig te vinden, zeker voor studie van leerkrachten en kortdurende ziekte. Ik ben dan ook blij dat we tot nu toe regelmatig intern oplossingen hebben kunnen vinden om te voorkomen dat leerlingen geen leerkracht hebben. Daarbij maak ik meteen de kanttekening dat ook hier grenzen aan zijn om leerkrachten vitaal te houden in deze toch al drukke tijd.

Leerlingen die thuis komen te zitten vanwege quarantaine krijgen spullen thuis om toch dagelijks met de klas mee te doen, als hun gezondheid dit toelaat. Op die manier blijven zij betrokken bij klasgenootjes en de lesstof. Speciaal bedankje ook aan u als ouders voor alle medewerking en begrip; samen gaan we ervoor hier zo goed mogelijk doorheen te komen!

 

Ouderavond fusie 1 december

Op woensdag 1 december staat de derde informatieavond over de fusie gepland. Vanwege de oplopende besmettingen hebben wij besloten deze avond online plaats te laten vinden en niet fysiek op school. We kunnen onvoldoende de veiligheid van een ieder garanderen. Meer informatie over de online versie ontvangt u op een later tijdstip.

 

Vriendelijke groet, namens ons team,

Martine Schonenberg

 

information information