Nieuwsbrief 5 november

Met o.a. belangrijke informatie over aangescherpte coronamaatregelen ophalen groep 1-3

Beste ouder(s), verzorger(s),

In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Corona maatregelen

Noodplan

Dansles

Zonnepanelen

Nieuwe ‘meester’ en leerlingbegeleider

 

Corona maatregelen

Afgelopen week zijn de nieuwe corona maatregelen gepresenteerd tijdens een persconferentie. Wij gaan als school mee in het advies 1,5 meter afstand houden tussen volwassenen. Om deze reden stellen wij, net als Kind en Co, onze afspraken voor het ophalen van de leerlingen in de onderbouw (groep 1-3) bij. Vanaf maandag zullen de leerkrachten na school weer buiten verzamelen met de groep, waar u uw kind bij de leerkracht kunt ophalen.

Wij vonden het fijn ouders juist weer de gelegenheid te bieden in de school te komen en een kijkje te nemen in het lokaal en vinden het jammer dit nu weer bij te stellen. U kunt bij de leerkracht aangeven wanneer u belangstelling heeft in de klas te kijken na schooltijd, in overleg zoeken we naar een moment dat dit kan.

Corona blijft een rol spelen in ons onderwijs. Momenteel hebben wij weer een besmetting in een groep. De maatregelen hiervoor wat quarantaine betreft zijn versoepeld. Pas bij drie of meer besmettingen in een groep gaat een klas in quarantaine en wordt er thuisonderwijs gegeven. Wij hebben nauw contact met het Scholenteam van de GGD en berichten ouders van de betreffende groep altijd wanneer er een besmetting is in de groep van hun kind. Op deze manier kunt u extra alert blijven bij verkoudheidsklachten of alvast preventief testen.

 

Noodplan

In alle groepen hebben de leerkrachten een noodplan. Hierin staat vermeld hoe de leerlingen verdeeld worden over verschillende groepen wanneer de leerkracht plots ziek is of wordt en als niet direct een invaller beschikbaar is.

Wij hebben samen met nog twee schoolbesturen beschikking over invallers van RTC Cella en werken prettig samen met deze organisatie, zij denken met ons mee in oplossingen. Helaas neemt het aantal beschikbare invallers gedurende een schooljaar af. Zij worden naast invallen bij ziekte ingezet op plekken van langdurig zieke leerkrachten of vervullen zwangerschapsverloven.

RTC Cella geeft regelmatig aan dat zij zich zorgen maakt wanneer het griepseizoen start of meer leerkrachten door Corona gaan uitvallen. Er zijn niet voldoende invallers beschikbaar om aan die vraag te kunnen voldoen.

Wanneer wij onverhoopt te maken zouden krijgen met zieke leerkrachten die niet vervangen kunnen worden, zullen wij altijd zoeken naar oplossingen. Het verdelen van leerlingen over groepen kan een keer ingezet worden, maar is geen structurele oplossing. De kwaliteit van onderwijs aan alle groepen neemt daarmee af. Het is daardoor mogelijk dat wij een klas naar huis moeten sturen met een thuiswerkprogramma. Ook kan dit voorkomen wanneer wij geen vervanger hebben voor een leerkracht die voor studie of een training een dag afwezig is.

Een noodplan zoals de leerkrachten op school hebben klaarliggen is raadzaam ook thuis op te stellen. U kunt hierbij denken aan iemand bij wie uw kind terecht kan wanneer het onverwachts thuis moet werken. In de lockdown periode spraken ouders onderling ook af met elkaar op welke dagen een groepje kinderen thuis bij elkaar konden werken. Op die manier kun je een lastige situatie samen zo goed mogelijk dragen.

Uiteraard zullen wij altijd zoeken naar oplossingen, garantie dat dit altijd lukt is er echter niet. Vandaar deze oproep ook thuis goed voorbereid te zijn op zulke noodsituaties.

 

Dansles

Deze en volgende week vrijdag geeft Noah Sterk aan alle groepen een dansles. Dit doen we in het kader van ons brede aanbod dat de kinderen tijdens de thuiswerkperiode hebben gemist. Er klonk veel enthousiasme uit de speelzaal vandaag!

 

Zonnepanelen

Op maandag 15 november zal er een grote hoeveelheid zonnepanelen op ons dak worden geplaatst. Al vroeg in de ochtend zal een hijskraan bezig zijn de panelen op het dak te plaatsen. Het zal voor heel wat bekijks zorgen. In de klassen zullen wij hier aandacht aan besteden. Wij zijn een van de drie scholen binnen onze stichting, de Groeiling,  waar dit gebeurt. Hiermee dragen wij ons steentje bij aan duurzaamheid, iets waar wij voor de zomervakantie nog een mooi schoolproject over hebben gehad.

 

Nieuwe ‘meester’ en leerlingbegeleider

Iedere dinsdagochtend zal Ruben van Eijck bij ons werkzaam zijn. Ruben is een derdejaars academische student aan zowel de PABO van de Hogeschool Utrecht als aan de universiteit. Ruben liep vorig jaar stage bij ons in groep 2/3 en groep 8. Als werkstudent zetten wij hem in voor extra ondersteuning en instructie aan klassen. Volgend jaar zal hij bij ons zijn afstudeerstage lopen. Wij ervaren dit als een win-win situatie; we hebben extra handen in de klas én kunnen Ruben al goed voorbereiden op zijn taak als leraar in opleiding komend jaar, plus het is een mooie werkervaring voor hemzelf. Voor zijn opleiding loopt Ruben dit jaar tevens stage binnen een andere Groeilingschool in Waddinxveen; De Regenboog.

Tevens hebben wij op dinsdag een nieuwe leerlingbegeleider in de school; Rianne de Roon. Rianne heeft het stokje overgenomen van Ilse van der Laan die een nieuwe stap in haar carrière heeft gezet. Rianne werkt nu een aantal weken enthousiast met een aantal individuele leerlingen en blijkt nu al een waardevolle aanvulling in ons team.

 

Vriendelijke groet, namens ons team,

Martine Schonenberg

information information