Nieuwsberichten & Fusieflits

Beste ouder(s), verzorger(s),

De herfstvakantie is al in zicht (of wellicht al begonnen wanneer u dit leest). Er is op school hard gewerkt deze eerste periode. De gouden weken zijn afgerond; de leerlingen hebben elkaar en de leerkracht beter leren kennen en hebben afspraken gemaakt om samen goed te kunnen werken dit jaar. Het is zichtbaar in de school. Er heerst een enorme rust. Vaak wordt de dag gestart met zelfstandig lezen van een eigen leesboek. Je kan een speld horen vallen; iedereen is muisstil verdiept in een boek, ook de juffen. Extra leuk dat we weer een hele collectie nieuwe boeken hebben aangeschaft, die wil iedereen wel lezen! We besteden dit jaar ook extra aandacht aan voorlezen, want dat helpt enorm om de leesmotivatie én de woordenschat van leerlingen te vergroten.

Gisteren hebben we met ons team stilgestaan bij de successen die we mogen vieren na deze eerste periode. Ambitieus als we zijn hebben we altijd wel een volgend doel waarnaar we onderweg zijn, maar hoe fijn is het om af en toe eens stil te staan bij wat je al hebt bereikt. De vlaggenlijn die we hiervan hebben gemaakt, kunt u zien op de foto’s en in onze teamkamer.

We wensen alle leerlingen en u een fijne herfstvakantie en zien iedereen graag weer terug op maandag 25 oktober!

 

In deze ‘nieuwsbrief’ vindt u de volgende onderwerpen:

Fusieflits

Ophalen groep 1-3 na de vakantie

Traktaties

Schoolfruit

Reminder privacy

Dansles in de klas

 

Fusieflits

De nieuwste Fusieflits vindt u in de bijlage.

 

Binnen ophalen groep 1-3 na de vakantie

Na de herfstvakantie mogen de ouders van groep 1 tot en met 3 hun kind weer in het klaslokaal komen ophalen. Voor de coronatijd was dit altijd een gewaardeerde routine. Voor schooltijd blijven leerlingen van groep 1 tot en met 4 op het plein gebracht worden door ouders waar zij door de leerkracht worden ontvangen om daarna gezamenlijk als groep naar binnen te gaan.

 

Traktaties

Jarige leerlingen vinden het leuk om hun klasgenootjes te trakteren met iets lekkers. We zien echter de laatste tijd dat deze traktaties steeds uitbundiger worden met veel zoetigheid én vaak een cadeautje erbij. We willen u vragen om traktaties bescheiden te houden en geen cadeautjes uit te delen hierbij. Het wordt natuurlijk extra gewaardeerd wanneer een traktatie gezond is.

 

Schoolfruit

Vanaf 15 november zullen wij weer schoolfruit uitdelen. Drie keer per week ontvangen de leerlingen dan tijdens de pauze om tien uur een gezond stuk fruit. Uiteraard staat het iedereen vrij om zelf een stuk fruit mee te nemen van thuis.

 

Reminder privacy

Veel ouders hebben al de privacy voorkeuren doorgegeven via Kwieb. Wanneer u dit nog niet heeft gedaan vragen wij u dit alsnog te doen, zodat wij beschikken over de juiste actuele gegevens. Hartelijk dank alvast.

 

 

Dansles in de klas

In november en december zullen alle groepen vier keer een dansles krijgen van een dansdocente in de speelzaal van onze school. De eerste twee lessen staat in het teken van het aanleren van een modern dansnummer, de laatste twee staat in het teken van Kerstmis. Alle leerlingen zullen een kerstnummer instuderen, dat ze gezamenlijk gaan opvoeren.  

20210907_171028 20210907_171028
20211015_132025 20211015_132025
20211015_132036 20211015_132036
20211015_132144 20211015_132144