We gaan weer starten!

Beste ouder(s), verzorger(s),

 

Komende maandag gaan we weer starten op school. We kijken ernaar uit iedereen weer fris terug te zien om er samen een mooi nieuw jaar van te maken! Tijdens de startvergadering vandaag hebben we wensen opgeschreven voor alle leerlingen. Deze zien jullie bovenstaand op de foto.

In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Gouden weken

Leesplezier

Corona

Kalender

Startgesprekken

Toestemmingsformulieren

Planten

 

Gouden weken

De eerste weken van het schooljaar zijn belangrijk voor de groepsvorming. De leerlingen hebben elkaar een periode niet gezien en krijgen (meestal) te maken met een nieuwe leerkracht. Tijdens deze eerste periode besteden we in de groepen extra aandacht aan de klassen- en schoolregels, omgaan en kennismaken met elkaar. Wij gebruiken hiervoor o.a. activiteiten van Kanjertraining. Een goed begin zorgt voor een basis waar iedereen het hele schooljaar baat bij heeft.

De eerste week besteden we extra tijd aan deze kennismakingsactiviteiten. Wij starten in week twee met de gymlessen. Wel gaan we komende week extra buiten bewegen en spelletjes doen.

 

Leesplezier

Komend schooljaar besteden we op De Akker extra aandacht aan leesplezier. Het lokaal waar vorig jaar groep 6 zat is in de vakantie omgetoverd tot een bibliotheek. Kinderen kunnen hier een boek lenen of een lekker plekje zoeken om te lezen.

Drie keer in de week zullen we de dag beginnen met lezen. Alle leerlingen lezen dan in een boek en ook de leerkrachten zijn op dat moment aan het lezen. Verder gaan we in alle groepen extra vaak voorlezen en uiteraard heeft de Kinderboekenweek straks onze volle aandacht. Het zou fijn zijn als u ook thuis het lezen stimuleert door voor te lezen, zelf een boek te lezen en bijvoorbeeld met uw kind(eren) een bezoek brengt aan de bibliotheek. We gaan dit jaar veel leeskilometers maken!

 

Corona

Ook na de vakantie hebben wij te maken met dezelfde maatregelen als voor de vakantie.

De leerlingen van groep 1 tot en met 4 verzamelen ’s ochtends om 8.20 uur met hun groep op het schoolplein en gaan gezamenlijk naar binnen. Ouders blijven dan buiten het plein en houden nog steeds 1,5 meter afstand tot andere volwassenen. ’s Middags om 14.30 uur mogen leerlingen van groep 1/2 op het plein worden opgehaald door één ouder of verzorger, hierbij afstand houdend tot de leerkracht. De groepen verzamelen voor de kleuteringang, zodat de leerkracht overzicht houdt op welke kinderen al zijn opgehaald. Groep 3 verzamelt met de leerkracht voor de hoofdingang.

 

Wanneer u als ouder een afspraak maakt met de leerkracht bieden we u de keuze dit online, telefonisch of op school te doen. Binnen de school zijn mondkapjes niet noodzakelijk.

 

We kunnen nog steeds te maken hebben met corona besmettingen binnen een groep. In dat geval gelden dezelfde quarantaine maatregelen als voor de vakantie, met als verschil dat leerkrachten en leerlingen die immuun zijn wél naar school toe mogen. Immuun ben je twee weken nadat je volledig bent gevaccineerd óf wanneer je korter dan zes maanden geleden corona hebt gehad.

 

Kalender

In de link vindt u de kalender van het komend schooljaar. De belangrijke data kunt u ook terugvinden in Kwieb, onze ouderapp, en op de website.

 

Startgesprekken

In de tweede en derde schoolweek zullen de startgesprekken plaatsvinden. Vanaf groep 4 komen de leerlingen mee naar het gesprek. Tijdens het gesprek maken ouders kennis met de leerkracht van hun kind en worden bijzonderheden en persoonlijke doelen besproken. U ontvangt van de leerkracht van uw kind via Kwieb een uitnodiging om dit gesprek in te plannen. U kunt daarbij aangeven of u dit online wilt hebben of op school, waarbij wij uiteraard de 1,5 meter afstand zullen waarborgen.

 

Toestemmingsformulieren

Wij zijn als school verplicht jaarlijks toestemming te vragen aan ouders voor het gebruikmaken van beeldmateriaal van uw kind op de website. Dit kan vanaf nu makkelijk worden geregeld via Kwieb.

Wij vragen u om in de app uw privacy voorkeuren in te vullen, zodra u Kwieb opent wordt dit automatisch gevraagd.

 

Planten

Voor de vakantie en afgelopen week is er flink opgeruimd op school. We missen nog wat groen in de klassen en gangen. Wanneer u thuis nog een plant over heeft voor school, houden we ons aanbevolen. Alvast bedankt!

20210827_152516 20210827_152516