Vakantiewens en fusieflits

Beste ouder(s), verzorger(s),

Het einde van het schooljaar is daar. Een moment van opruimen, meubilair verhuizen, kennismaken met de nieuwe juf en soms ook nieuwe klasgenootjes, terugblikken en vakantie-voorpret. Een jaar waarin we als school mooie stappen hebben gezet in onze ontwikkeling, ondanks dat corona ook aandacht vroeg. 

Een van de mooie aspecten in het onderwijs is dat je altijd in beweging bent, lerend en in ontwikkeling. Als leerling, maar ook als school, leerkracht, ib’er en directeur. We zijn een lerende organisatie en doen dat écht samen. We zijn ambitieus; leggen de lat hoog voor onszelf als school. We willen alle leerlingen écht zien en inspelen op onderwijsbehoeften, waarbij de hele ontwikkeling van een kind centraal staat. En in gesprek met leerling en ouders samen werken aan de ontwikkeling van het kind. 

In een vorig bericht hebben we visueel teruggeblikt op het jaar. Ik wil nog even de schijnwerper zetten op een aantal zaken die mij trots maken op De Akker.

Leerkrachten maken hét verschil op een school. Ik zie in iedere groep bevlogen leerkrachten die gaan voor het beste onderwijs voor ieder kind en daarbij scherp zijn op de eigen ontwikkeling. Er staat een team professionals dat zich samen verantwoordelijk voelt voor alle leerlingen.

De focus die we hebben gelegd op een aantal belangrijke zaken als analyseren van leerlingresultaten, per les die kennis gebruiken om te differentiëren, een doorgaande lijn neer te zetten in ’goed lesgeven’, kinderen steeds meer te betrekken bij hun leerproces, een visie te ontwikkelen op onderwijs aan het jonge kind hebben effect. We zien dat de kinderen ’aan’ staan, gemotiveerd zijn, weten waar ze al goed in zijn en wat hun leerdoelen zijn. Daarnaast zijn de resultaten omhoog gegaan en hebben we deze kunnen vasthouden, ook na de lockdown. Dat we met ons online onderwijs tijdens corona de krant haalden was een mooie beloning voor het harde werken en dagelijks ’gewoon’ lesgeven en betrokken zijn bij de klas in deze bijzondere periode.

Ondanks de fysieke afstand door corona tot u als ouders en verzorgers, ervaren wij een enorme betrokkenheid van u. Wat was het fijn om korte lijnen te hebben tijdens het thuisonderwijs en feedback te krijgen op het lesprogramma of de mate waarin leerlingen de lesstof thuis oppikten. We hebben het echt samen gedaan die bijzondere periode. Daarnaast dacht de oudervereniging mee in wat wél mogelijk was om tijdens feesten toch voor dat gezellige gevoel te zorgen en hield de MR ons scherp op alle beleidsmatige zaken die gewoon doorgingen. Ook bij het fusieonderzoek zijn ouders in werkgroepen gestart. In de bijlage vindt u de nieuwste Fusieflits met een update over dit proces.

Daarnaast bent u als ouders onze ambassadeurs en ben ik telkens weer blij als nieuwe ouders tijdens een rondleiding aangeven dat de mondelinge reclame een grote rol speelde in het enthousiast worden voor onze school. Dit jaar hebben we maar liefst 40% meer rondleidingen gehad dan vorig jaar. Naast nieuwe kleuters weten ook zij-instromers onze school te vinden en starten er maar liefst elf nieuwe leerlingen in de groepen 2 tot en met 6. Zo starten we ondanks de uitstroom van groep 8 met eenzelfde aantal leerlingen aan de start van het nieuwe jaar, met alweer een flink aantal kleuters dat in de loop van het jaar zal instromen. Iets waar we heel blij mee zijn!

Ik kan nog hele stukken schrijven over onze school, maar ga afronden. Komend schooljaar zullen wij u weer op de hoogte houden over alle ontwikkelingen en hopen u weer te kunnen ontmoeten in de school. Om twaalf uur tellen we straks met de kinderen af naar een welverdiende vakantie en na een gezellige borrel met het team vanmiddag sluiten we daarna ook de deur van de school voor een paar weken. 

Wij wensen u hele fijne, zonnige, ontspannen weken en zien iedereen graag weer terug op maandag 31 augustus!

 

Zomerse groet, namens ons team,

Martine Schonenberg. 

 

 

 

 

 

holiday holiday