Nieuwsbericht

Beste ouder(s), verzorger(s),

Fijn om iedereen vanmorgen weer terug te zien op school na een welverdiende meivakantie.

In dit nieuwsbericht een drietal onderwerpen:

Schoolproject Groen moet je doen!

Boekenmarkt

Schoolfruit

Formatie nieuwe schooljaar

Schoolproject ’Groen moet je doen!’

Komende weken zullen wij in alle groepen werken aan het thema ’Groen moet je doen!’. Hierbij werken de groepen aan de natuur, duurzaamheid, planten en/of de moestuin. Een van de acties die wij alvast kunnen onthullen is dat wij in samenwerking met de gemeente per groep een afvalcontainer krijgen om plastic in te zamelen. Daarnaast hebben wij een container aangevraagd waarin wij textiel gaan inzamelen. Hier krijgt u op een later tijdstip meer informatie over. En tot slot krijgt de school dit kalenderjaar zonnepanelen op het dak, die deze week worden ’ingemeten’. Kortom; De Akker is goed op weg een duurzame school te zijn!

Boekenmarkt

Onderstaand bericht komt direct van het team en heeft te maken met bovenstaand project.

In de vakantie hebben we met elkaar de bibliotheek op onze school opgeschoond. We zetten ons in om het leesplezier van de kinderen te bevorderen en hebben daar aantrekkelijk en actuele kinderboeken boeken voor nodig. Heel veel boeken hebben we eruit gehaald en deze willen we in het kader van verspilling niet zomaar weggooien. Dus doen we op deze wijze mee aan recyclen.

 Ons plan is, (bij goed weer) om de komende 3 weken op woensdag- en vrijdagmiddag tafels buiten te zetten met daarop boeken die wij uit onze bibliotheek weg hebben gedaan een nieuwe eigenaar te geven. Deze boeken mogen meegenomen worden.

Wilt u zich wel aan de corona regels houden (voldoende afstand bewaren) bij het bekijken van de boekenkraam.

Om nieuwe boeken aan te kunnen schaffen zetten wij op de tafels een ‘pot’ voor een vrijblijvende donatie neer. De eerste boekenkraam zal op vrijdag 21 mei buiten het hek staan.

Schoolfruit

In de week van 1 juni zullen wij voor het laatst dit schooljaar schoolfruit ontvangen. Wij vragen u daarna ook gezonde tussendoortjes te blijven meegeven. Ook tijdens de lunch is het fijn wanneer hier op wordt gelet. Een zoet broodbeleg is prima, maar tijdens de lunch willen wij niet dat er chips, snoepjes of koekjes worden gegeten. 

Formatie nieuwe schooljaar

In een volgend nieuwsbericht ontvangt u de indeling van welke leerkracht voor welke groep zal staan volgend jaar, nog heel even geduld dus!

 

Vriendelijke groet, namens het team,

Martine Schonenberg.

Nieuwsbrief Nieuwsbrief