Nieuwsbrief

23 april 2021

Beste ouder(s), verzorger(s),

In deze nieuwsbrief vindt u de volgende zaken:

Meivakantie activiteiten

Geen lesvrije week in juni komend schooljaar

Uitslag tevredenheidsonderzoek

Audit PO raad

Thuistesten corona

Fruit komende week

Rondleidingen

 

Meivakantie activiteiten

Volgende week hebben we een korte schoolweek (maandag en dinsdag zijn de leerlingen vrij) waarna iedereen kan genieten van twee vrije weken. Alphen Beweegt organiseert deze twee weken extra bewegingsactiviteiten. Deze kunt u vinden in de bijlage.

 

Geen lesvrije week in juni komend schooljaar

Een veel gestelde vraag na het sturen van het vakantierooster voor komend schooljaar is de reden van het ontbreken van de vrije week in juni. Het klopt dat we komend schooljaar geen extra vrije week hebben voor de leerlingen. Dit schooljaar hebben de leerlingen 40 weken tussen start van het schooljaar en zomervakantie. Jaarlijks moeten de leerlingen een verplicht aantal uren maken, vastgesteld door de rijksoverheid. Met onze schooltijden maken leerlingen teveel uren in een jaar met 40 schoolweken. Komend schooljaar hebben wij echter 39 weken school. Er is dan helaas geen ruimte om de leerlingen een extra week vrij te geven, wij komen dan niet aan de gestelde lesuren. Wanneer wij het jaar daarna wel die ruimte hebben, nemen wij dit uiteraard mee.

 

Uitslag tevredenheidsonderzoek

Hartelijk dank voor het invullen van het tevredenheidsonderzoek. Na enkele reminders via Kwieb hebben we een opkomst van 65% van de gezinnen behaald. Nooit eerder was deze zo hoog. Ondanks onze ambitie om de 75% te halen, zijn wij hier heel tevreden over. We zijn trots op de mooie uitslag; een 8,2 gemiddeld op alle onderdelen! Ook hebben we nuttige tips en tops gekregen die wij zeker meenemen in onze ontwikkeling.

 

Audit PO raad

Eind maart hebben wij een audit gekregen vanuit de PO raad. Deze hebben wij zelf aangevraagd, om experts van buitenaf kritisch mee te laten kijken naar de ontwikkelingen op onze school en de kwaliteit van ons onderwijs. Van alle groepen is een rekenles bekeken en er zijn gesprekken gevoerd met leerlingen, leerkrachten, ib en directie en het gehele team. Conclusie is dat wij bevestigd zijn in wat wij zelf zien; we zijn goed bezig met onze ontwikkeling. Er is een doorgaande lijn in de manier van lesgeven en aandacht voor verschillen tussen de leerlingen. Dit zien wij ook terug in de resultaten, bij de Cito Midden toetsen scoorden we op bijna alle toetsen boven het landelijk gemiddelde. De ontwikkelpunten herkennen wij ook en zijn we al mee bezig; het vasthouden van de doorgaande lijn, aandacht voor cognitief sterke leerlingen en het samen leren van elkaars lessen. Een resultaat om trots op te zijn en voort te zetten!

 

Thuistesten corona

Steeds vaker testen leerlingen zich ook preventief thuis. Wekelijks hebben wij contact met de GGD. Zij wijzen ons erop dat deze thuistesten bedoeld zijn voor wanneer iemand geen klachten heeft. Bij klachten is een test bij de GGD echt het meest betrouwbaar. Wanneer een leerling een positieve thuistest doet, vragen wij u dit te melden bij school. Ook dan moet de groep in quarantaine, in ieder geval tot de betreffende leerling een negatieve testuitslag heeft van de GGD. Wij rekenen op uw medewerking om zo samen corona buiten de school te houden.

 

Fruit komende week

Komende week zijn de leerlingen maandag en dinsdag vrij. Wij ontvangen voor drie dagen in de week schoolfruit. Dit betekent dat de leerlingen op woensdag, donderdag en vrijdag zelf geen tussendoortje hoeven mee te nemen. Het fruit van komende week is: komkommer, pitloze witte druiven en appels.

 

Rondleidingen

We krijgen regelmatig aanvragen voor een rondleiding en daaruit vloeiend ook inschrijvingen van nieuwe leerlingen. Een vraag die de nieuwe ouders altijd wordt gesteld is hoe zij bij onze school terecht zijn gekomen. Zeker in driekwart van de gevallen komt dit door positieve verhalen die over onze school worden verteld door huidige ouders en leerlingen. Wat zijn wij hier blij mee; mondelinge reclame is de beste. Hartelijk dank voor uw aandeel in het groeien van onze mooie school! Onderstaand vindt u een link van de presentatie die wij nieuwe ouders geven over De Akker als onderdeel van een rondleiding. Wellicht leuk voor u om eens te bekijken. Onderaan het scherm vindt u pijltjes om per item in te zoomen.

 

Vriendelijke groet, namens ons team,

Martine Schonenberg.

 

Nieuwsbrief Nieuwsbrief