Supermarkt update

Dit hebben wij deze week allemaal gedaan...

Beste ouders/verzorgers,

 

Wat hebben de kinderen in onze groep deze week weer hard met elkaar gewerkt aan het aanvullen van de supermarkt. Bijna iedereen is al in de werkplaats bezig geweest om iets te maken. En we zijn nog niet klaar, we gaan volgende week weer verder!

Er zijn deze week kinderen bezig geweest met broodbeleg maken en met groente maken om te kunnen koken. Maar ook met het maken van alles wat er nodig is voor de kassa (het scherm, de scanner, de geldlade, de printer voor de bonrol, en niet te vergeten geld!). En er is een koeling gemaakt voor de verse producten in de winkel.

Vandaag zijn we er namelijk ook achter gekomen dat we niet alleen thuis dingen in de koelkast moeten doen, maar dat er ook in de winkel spullen gekoeld staan. Met behulp van boodschappen-mini’s hebben we ontdekt wat er wel of niet in de koelkast moet. Maar ook, dat sommige dingen in de winkel niet in de koeling staan, maar dat je die thuis -meestal- wel in de koelkast zet! Sommige dingen moeten in de koelkast zodat ze niet gaan schimmelen. Andere dingen zodat ze langer goed/lekker blijven. En weer andere dingen mogen in de koelkast, gewoon omdat het dan lekkerder is (cola bijvoorbeeld). 

We hebben deze week dus weer veel gedaan en ontdekt. Vraag er thuis maar eens naar en neem vooral weer een kijkje in het fotoalbum in deze app, want die is vandaag weer aangevuld!

 

Fijn weekend,

De juffen van groep Fluitenkruid

IMG-20210308-WA0003 IMG-20210308-WA0003
PXL_20210311_081400887.MP PXL_20210311_081400887.MP