Start thema 'de supermarkt' in groep 1/2

Beste ouders/verzorgers van groep 1/2 Fluitenkruid,

 

Afgelopen donderdag hebben we een leuk en leerzaam uitje naar de supermarkt gehad. De kinderen willen nu ook heel graag een eigen supermarkt op de gang, zodat we echt kunnen gaan uitspelen dat we boodschappen gaan doen. We weten nu allemaal hoe het werkt!

We hebben vrijdag daarom ook een woordweb gemaakt van wat we allemaal al weten, met daarnaast onderzoeksvragen waar we antwoord op willen gaan vinden. Ook hebben we bedacht wat we allemaal willen kunnen doen in onze winkel op de gang.

Hier hebben we natuurlijk wel heel veel voor nodig, zoals een kassa, een emballage band en nog veel meer. Dit gaan we de komende weken zelf maken. Benieuwd waar we nog meer aan gaan werken? In de bijlage hebben we weer een doelenposter met de groep 1/2 doelen behorend bij dit thema. 

Tot slot wilde ik u even laten weten dat het album voor dit thema is aangemaakt. De foto’s van afgelopen donderdag staan er in, maar ook die van vrijdag waar we werken aan de eerste voorbereidingen van onze eigen winkel. 

We hebben allemaal erg veel zin om te leren en spelen over hoe het allemaal werkt in de supermarkt! We houden u weer zo veel mogelijk met foto’s op de hoogte.

 

Groetjes,

De juffen van groep 1/2 Fluitenkruid

PXL_20210305_161739127.MP PXL_20210305_161739127.MP