Fijne voorjaarsvakantie

Beste ouder(s), verzorger(s), 

Vlak voor iedere vakantie kijk ik terug op de afgelopen periode. Wat heeft die ons gebracht, wat is er gebeurd, was er nog iets speciaals dat onze aandacht vroeg? Uitzonderlijke situaties als thuisonderwijs, weer omschakelen naar het lesgeven in de groep en aangepaste coronaprotocollen zijn inmiddels vertrouwd geworden. Wat ben ik trots op ons team dat hierin snel schakelt, flexibel is, goed onderwijs voorop heeft staan en met elkaar denkt in mogelijkheden. 

Daarnaast wil ik u als ouders ook even in het (lente)zonnetje zetten. Wat waarderen wij het hoe u thuis met ons meedenkt, heeft geholpen de leerlingen te begeleiden wanneer iets niet helemaal lukte op afstand en ons feedback geeft over wat wel en minder goed werkt. Wat moet het vreemd zijn om alweer maanden geleden voor het laatst in ons schoolgebouw te zijn geweest, iets dat voorheen de normaalste zaak van de wereld was. Ondanks de fysieke afstand voelt het alsof we het echt samen doen en hopen wij u met een foto, filmpje of berichtje uit de groepen toch regelmatig een blik in de school te kunnen geven. 

Afgelopen maandag hebben we een studiedag gehad met ons team. Onderwerp was ’Kwaliteit’. Alle groepen hebben een analyse gemaakt van de leeropbrengsten in hun groep, wat er goed gaat en wat er beter kan. Deze zijn aan elkaar gepresenteerd en hierop hebben we elkaar bevraagd. Hierbij stond de rol van de leerkracht steeds centraal. ’Wat kun jij doen om.....’? Samen leren en samen verantwoordelijk zijn voor alle leerlingen. Want wat de leerlingen kunnen in groep 8 is een verdienste van acht jaar onderwijs en verschillende leerkrachten, samen weet je meer dan alleen. Daarnaast hebben we ons jaarplan bekeken. We staan nu op de helft van het schooljaar. Wat hebben we al gedaan en welke onderwerpen pakken we de komende maanden op? De balans opmakend liggen we op koers en heeft ons onderwijs en onze ontwikkeling niet stil gestaan in deze bijzondere tijden. 

Na een periode van winterse kou en weeralarmen laten de vooruitzichten zien dat de lente eraan komt. We wensen u met de kinderen een fijne week, even pas op de plaats, genieten van de lentezon en lekker buiten spelen! 

Tot 1 maart!

Vriendelijke groet,

Martine Schonenberg.

 

Voorjaar Voorjaar